top of page

'The light you are seeking has always been within.'

Rumi

vogels-yogesh-pedamkar-9xgCdYZ2aTU-unspl

The light you are seeking has always been within.

Rumi

Inside-out benadering 

Voor meer energie & plezier en minder geploeter & gedoe

Ik geloof erin dat, als je meer werkt van binnen naar buiten (vanuit wie je echt bent), dit een enorme positieve impact heeft op je persoonlijke effectiviteit en plezier. Wanneer je afstemt op je authentieke zelf i.p.v conditioneringen vanuit het verleden of verwachtingen van buiten, wordt het niet alleen beter, maar ook veel leuker.

 

 

 

 

 

 

Het is mijn grote passie om individuen en teams te helpen met een frisse blik te kijken naar de gebruikelijke manier van doen en denken. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik altijd van binnen-naar-buiten werk: eerst onderzoeken we wie je bent en wat je wilt en vanuit dit zelfbewustzijn kun je vervolgens helder zien hoe je effectiever met de situaties in de buitenwereld om kunt gaan. Ik richt me daarna vooral op wat werkt in het hier-en-nu. Daar ligt immers de kans om te handelen in lijn met je verlangen en nieuwe resultaten te boeken.

Zijn-Zien-Doen Methodiek ® 

In mijn trainingen, workshops en coachingsessies maak ik vaak gebruik van de Zijn-Zien-Doen Methodiek ®. Het ‘binnen naar buiten’-model bestaat uit drie niveaus: Zijn-Zien-Doen.

 

Zijn: Weet wie je bent. Persoonlijk leiderschap begint met zelfbewust zijn. Het is belangrijk dat je weet wat je kwaliteiten, behoeften, valkuilen en verlangens zijn. Dit bewustzijn helpt je om te voorkomen dat je op de automatische piloot het verleden blijft repeteren en geeft je de mogelijkheid om bewust de toekomst te creëren in verbinding met wie je echt bent en wat je werkelijk wilt. Het maakt dat je effectieve keuzes kunt maken, die je passen bij jou en de situatie. 

 

Zien: Kijk met een frisse blik. Iedereen heeft zijn eigen verleden, opvoeding, emoties en waarden. Deze spelen een grote rol in de manier, waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Vaak zitten we onszelf in de weg met allerlei verhalen, die we onszelf vertellen. Door met een frisse blik te kijken naar alle gedachten, die je over jezelf en de situatie hebt, maak je je hoofd helder en kun je zuiver kiezen voor een constructief perspectief, waarmee je jezelf verder helpt. Als je interpretatie van een bepaalde situatie verandert, verandert ook je gevoel over die situatie. Met een effectieve frisse mindset voorkom je dat onhandige, ingesleten denkpatronen het ‘zomaar' overnemen en kun je bewust de kant op sturen waar jij zelf graag heen wilt. 

 

Doen: Doe wat werkt. Als 'wat je doet’ samenvalt met ‘wie je bent op je beste momenten’, dan werkt dat effectief en plezierig. In je dagelijkse doen ligt de kans om te handelen in lijn met je authentieke zelf en je persoonlijke verlangen. De kunst is om je niet te laten leiden door oude reflexen, maar bewust te kiezen voor gedrag, wat bij jou en de situatie past. Het gaat er uiteindelijk om dat je in beweging komt en gaat oefenen met nieuw gedrag. Niet eindeloos blijven praten, maar doen. Het mooie is: Je kunt elke keer weer opnieuw bewust kiezen: met iedere stap, ieder besluit en iedere interactie. 

Schermafbeelding 2021-03-26 om 07.14.01.
bottom of page